AcasaSite WebMagazin OnlineSEOAlte ServiciiContact
Logo v2
2020 © Toate Drepturile Rezervate 
_________________________________________________________________________________________________________________
Site-ul nostru foloseste cookie-uri pentru optimizarea continutului si imbunatatirea performantei platformei. Continuarea navigarii constituie acceptul dumneavoastra ca pagina noastra web sa poata seta fisiere de tip cookie in browserul dumneavoastra  Afla mai multe

Cat costa un magazin online profesional

Statisticile din 2019 arata ca 23% dintre romani achizitionat produse de la unul sau mai multe magazine online (sursa Eurostat), piata cumparaturilor online depasind 4,3 miliarde de Euro (sursa ARMO).

De ce se indreapta romanii din ce in ce mai mult catre acest tip de magazin? Principalele doua motive sunt comoditatea si lipsa timpului. Inainte sa aflam costul unui magazin online, sa vedem care sunt cele mai populare categorii de produse comercializate:
Magazin online profesional

Functii si optiuni pentru magazinul dumneavoastra

Cei care sunt interesati sa deschida un magazin online pot alege din zecile de firme de web design existente pe piata. Dar cat costa un magazin online profesional? Preturile variaza foarte mult de la furnizor la furnizor, dar si in functie de optiunile disponibile pe care acestia vi le pun la dispozitie. Este foarte greu sa faceti o comparatie corecta intre toate aceste oferte, intrucat unele platforme va prezinta chiar si 40 de optiuni si functii iar altii doar cateva. Dar cele mai importante criterii dupa care va puteti ghida sunt:

- Care este numarul maxim de produse?
- Include si gazduirea magazinului online?
- Care este spatiul de stocare?
- Este domeniul web inclus?
- Cate adrese de email personalizate veti avea?
- Este magazinul online compatibil cu toate dispozitivele mobile?
- Optimizarea pentru motoarele de cautare este inclusa?
- Beneficiati si de promovare online?
- Cat costa?Fiecare magazin online este unic, de aceea costul acestuia ar trebui stabilit pentru fiecare in parte. Sa luam ca exemplu doua cazuri:

a) magazin online de carti
b) magazin online de imbracaminte

Sa presupunem ca magazinul de carti va comercializa 250 de carti, avand doar 2 angajati, dintre care un specialist de marketing. Va avea nevoie o singura fotografie pentru fiecare dintre aceste 250 de produse, deci un spatiu de stocare pe server destul de redus. Deasemenea va mai avea nevoie de cel mult 2 adrese de email personalizate, cate una pentru fiecare angajat sau departament. Avand si un departament de marketing, magazinul online A nu va avea nevoie de servicii de promovare, deci costuri zero la acest capitol pentru firma de web design.

De partea cealalata, magazinul de imbracaminte va comercializa tot 250 de produse, avand 5 angajati si un departament de marketing. Presupunand ca fiecare articol vestimentar este disponibil in 5 variante de marimi si in 3 culori. Fiecare produs va avea nevoie de cel putin 3 fotografii pentru cele 3 culori si de alte 3 din diferite unghiuri. Magazinul online B va avea nevoie de 6 ori mai mult spatiu de stocare pe server comparativ cu Magazinul A. Deasemenea este posibil sa fie necesare mai multe adrese de email, fiind mai multi angajati. Neavand si un departament de marketing, magazinul online B va avea nevoie de servicii de promovare, deci costuri suplimentare la acest capitol.

In concluzie, tinand cont numai de criteriile: spatiu stocare, adrese email si servicii de promovare, costul magazinului online pentru carti ar trebui sa fie mult mai mic decat cel de imbracaminte.

Este recomandat ca inainte sa intrebati firmele de web design cat costa un magazin online, sa va faceti o lista cu detalii legate de numarul de produse pe care doriti sa le comercializati, numarul mediu de fotografii pentru fiecare produs, logo design, cine se va ocupa de mentenanta sau administrarea magazinului, ce optiuni de plata doriti sa puneti la dispozitie clientilor, pentru cate cuvinte cheie aveti nevoie de optimizare pentru motoarele de cautare, care este spatiul de gazduire necesar, certificat SSL, emitere facturi, editare fotografii, adrese de email, domeniu web, design profesional, servicii de promovare.

Costul unui magazin online profesional depinde de functiile si optiunile pe care le doriti. Cu cat mai detaliata este lista, cu atat costul va fi mai corect. In caz contrar riscati sa platiti pentru o multime de functii pe care nu le veti folosi.


La o scurta cautare pe Google veti vedea platforme care au preturi incepand de la 249 Euro, dar si platforme la care costul minim este de 1500 Euro. O platforma care are preturi corecte pentru toate buzunarele este Magazinescu.ro. Cat costa un magazin online profesional cu administrare si mentenanta incluse? Abonamentele incep de la numai 255 Lei* / Luna. In functie de abonamentul ales puteti beneficia de: domeniu gratuit, design logo, optimizare pentru motoarele de cautare, campanii pubiclitare, trafic vizitatori si multe altele. Pentru mai multe detalii legate de costuri, functii si optiuni vizitati site-ul Magazinescu.ro.

* pret valabil la 08.05.2020, in functie de data la care cititi acest articol este posibil ca pretul pentru magazinele online sa sufere modificari.
Cat costa un magazin online Web design